Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

12 Feb. Canto Ostinato, Concertgebouw Amsterdam 20:15

12 februari 2019   20:15 - 22:30

Alweer voor het zevende jaar op rij in februari in de Grote Zaal: Simeon ten Holts altijd weer nieuwe Canto ostinato. Met ook dit jaar weer vier door de wol geverfde pianisten: Polo de Haas, Kees Wieringa, Arielle Vernède en Gerard Bouwhuis.

Canto ostinato
Simeon ten Holts Canto ostinato in februari in Het Concertgebouw: inmiddels is het een mooie traditie. Vanavond is het alweer voor het zevende jaar op rij dat het beroemdste Nederlandse klassieke stuk klinkt in de Grote Zaal. En zo weet de Canto, geschreven in de jaren zeventig, steeds weer nieuw publiek voor zich te winnen. Met Canto ostinato componeerde Simeon ten Holt een toegankelijk, bijna hypnotiserend werk, dat de luisteraar elke keer opnieuw meeneemt en verrast. Het perfecte werk dus om ieder jaar weer als nieuw te horen.

Polo de Haas, Kees Wieringa en anderen
Op het podium nemen dit jaar voor de Canto ostinato vier pianisten plaats. Onder hen Polo de Haas, die inmiddels al meer dan een halve eeuw optreedt in Het Concertgebouw. Ook achter de andere drie vleugels vinden we louter door de wol geverfde vertolkers van Ten Holts werk: Kees Wieringa, Arielle Vernède en Gerard Bouwhuis.